Massage

Sinds 2014 kunt u bij mij ook terecht voor verschillende massage behandelingen. Toen heb ik hier de benodigde papieren voor mogen behalen door middel van een massage cursus.

Door meting en ondervinding zijn de volgende effecten van massage bewezen:


  • Ademvolume neemt af (je ademt rustiger)
  • Peristaltiek van de darmen neemt toe (borrelen)
  • De pupillen vernauwen
  • De lichaamstemperatuur daalt  • De speekselproductie neemt toe
  • De doorbloeding van de huid en slijmvliezen neemt toe
  • Er ontstaat aandrang om te plassen
  • Pijn vermindering (meestal niet blijvend)Wat is pulsen?
Pulsen is een dans voor twee. Wat bedoelen we daarmee? De puls beweging wordt ingezet via het lichaam van de pulser. Deze brengt het water in je lichaam door schommelingen in beweging. Hierdoor kan de golfbeweging die in je lichaam op gang wordt gebracht, eventuele blokkades opheffen. Het ervaren van het pulsen werkt ook zeer rustgevend, vergelijk het met het wiegen van een baby. In onze, vaak gejaagde maatschappij, wordt het zeer positief ontvangen, je lichaam laten wiegen en hierdoor ontspannen. Als het lichaam ontspannen is kan de energie weer stromen en krijgt het lichaam en de geest weer “ruimte”. Vaak hebben we het over stress, dat dat de grote boosdoener is van vele klachten. Graag wil ik het volgende met je delen, mocht je vaak last hebben van stress, lees dit dan rustig door.

Preventie tegen stress en werkdruk.
Wat is stress eigenlijk? Stress wordt niet veroorzaakt door de hoeveelheid werk die je hebt of die je nog moet doen, of je het wel of niet druk hebt.
Stress wordt evenmin veroorzaakt door het feit of je baas al dan niet aardig tegen je is. Wat de één enorme stress geeft, is voor de ander een opwarmertje. Iemand kan helemaal gestrest zijn door tien euro rood staan en een ander slaapt lekker met twee ton schuld. Wat is stress toch?
Stress is niet wat er van buitenaf met je gebeurt (externe prikkel) maar wat je ermee doet binnen in jezelf.

Stress is niet wat je overkomt, maar wat je doet met wat er op je afkomt.
Als je dat goed begrijpt, valt er een aantal dingen op zijn plek. Het maakt niet uit of je collega’s aardig tegen je zijn of niet, of ze je complimenten maken of kritiek geven; het is niet belangrijk of je achter bent met je werk of je moet overwerken, zolang je maar begrijpt dat het erom gaat wat je van binnen voelt. Wat je tegen jezelf zegt is vele malen belangrijker dan wat een ander tegen je zegt.