Weetjes

Ingroeiende teennagels
Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening, meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk verholpen moet worden. Risicofactoren voor het ontstaan ervan zijn:

  • foutief (te kort of rond) knippen van de nagels;
  • druk door slecht passende schoenen / te kleine sokken;
  • weke nagelomgeving door transpiratie;
  • tunnelnagels


Schimmelnagels
Schimmelnagels, in de volksmond “kalknagels” genoemd, komen naar schatting bij een kwart van de Nederlanders voor. Schimmelnagels zijn erg besmettelijk en verdwijnen nooit vanzelf. Hoe herken je een schimmelnagel:

  • de nagel verdikt (soms niet meer te knippen);
  • de nagel verkleurd ( naar wit, geel, oker of bruin);
  • de nagel kan brokkelig of bobbelig worden;
  • de nagel kan geheel of gedeeltelijk loslaten. Schimmelnagels moeten behandeld worden met een schimmeldodend middel. Als de nagels verdikt zijn freest de pedicure de nagel dunner, ze haalt zoveel mogelijk schimmel weg, waardoor het schimmeldodend middel zijn werking beter kan doen.


Likdoorn
Een likdoorn is eigenlijk naar binnen groeiend eelt. Ze ontstaan door druk of wrijving op de huid. Er zijn weke likdoorns, meestal tussen de tenen of harde likdoorns, meestal onder de bal van de voet of op een teen. Likdoorns geven een stekende pijn. Laat likdoorns op tijd verwijderen en voorkom ontstekingen.

Schoenen kopen
Gedurende de dag kunnen uw voeten iets opzwellen. De beste tijd om schoenen te kopen is in de namiddag, de kans om schoenen te kopen die te klein zijn is dan minder groot. Pas ook altijd beide schoenen, voeten verschillen namelijk vaak onderling iets in lengte – breedte en dikte.

Nagels lakken
Als je vaak je nagels lakt met mooie kleurtjes, kunnen je nagels gaan verkleuren. Gebruik daarom altijd een blanke lak als eerste laag (base coat), dit voorkomt verkleuring van je natuurlijke nagel.

Droge huid
Was uw voeten dagelijks met handwarm water, liever niet met zeep. Laat uw voeten niet te lang in het water, het klinkt raar maar dit kan een droge huid veroorzaken. Neem af en toe een kort (5 minuten) voetenbadje met een klein scheutje witte azijn en droog uw voeten daarna goed, uw huid zal minder droog voelen. Ook dagelijks insmeren met een verzorgende crème.

Locatie

Openingstijden

Maandag: 09.00 - 16.00 uur
Dinsdag: 09.00 - 16.00 uur
Woensdag: 09.00 - 16.00 uur
Donderdag: 09.00 - 16.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 16.00 uur

U kunt ook een afspraak maken voor 's avonds.
Behandeling is op afspraak.

Sociaal